Den uføre og skatten

I år, som i fjor, og året før der- så viser det seg mang en rar og ufattelig skattemelding, med skatteendring for uføre. Vi oppfordrer hver eneste en av dere, om å huske å sjekke hva du har fått oppgitt på din skattemelding for 2017. Husk at alle kan endre skatten, om det ikke ser ut til å være korrekt. Du kan og ringe skatteetaten, om du er i tvil- ellers er den digitale tjenesten også fin å bruke. 
Men, det haster å sjekke, så du ikke får helt feil trekk på din første utbetaling i 2017!

For to år siden, skrev vårt medlem og medmenneske sin lille historie om den uføre og skatten, den er det vel verd å lese. 

DEN UFØRE OG SKATTEN

Det var ikke en gang for lenge siden dette skjedde.
Det var i dag – i desember like før jul i 2014

Det er noe med jul og skatter.
Før i tiden – som barn - strålte øynene våre i glans over alle de vakre skattene under treet.
Uåpnede lå de der og gav bud om gleder.

Men i dag – når advent snart er over og julen snart åpner døren da banker kemneren på med sitt fremtidsbrev. Jeg gråter- ikke fordi jeg er glad men fordi jeg er redd. Svart på hvitt får jeg stempelet på levekår og verdi- livet mitt pakket inn i byråkratiet.

Min kone snur seg og ser hvordan nedverdigheten renner ut av øynene mine. Skatten min sier hun. Uansett hvordan de måler oss og knebler muligheter så eier vi det aller aller fineste en kan eie. Kjærligheten vår kan de ikke krympe eller gi til noen andre.
Forståelsen vår over å vite hvordan de fleste av oss mennesker lever og har det -kan de ikke erfare- selv om de styrer landet.
Vi er ikke rike på penger men vi er rike på visdom. Så skatten min- fattigdommen i hjertet er det ikke vi som har.
Den kvelden før jeg sovnet ba jeg min barndoms julebønn og takket- takket for at livet er mer enn kroner og øre- takket for at jeg i min forståelse kan få lov til å drysse noen lykkestjerner på min vei fremover- skattene mine alle som en – vi er i samme båt og sammen ror vi – vår posisjon er likeverd

Snipp snapp snute – stå stolt i din skute og sov trygt på din pute – vi er mange og vi er samlet.

Du som leser dette – del gjerne innlegget og send det videre og fortell andre om ULO

Med vennlig hilsen et medmenneske

Hva kan så du som leser dette innlegget gjøre for å hjelpe?
Vi oppfordrer dere som leser dette å støtte vår sak for å gjøre de uføre mer synlige både i samfunnet generelt, og hos regjering.
Du kan være med på å gjøre vår organisasjon mer synlig, ved å like vår side, ved å dele dette innlegget, ved å snakke om ULO til venner og bekjente, ved å bli medlem i vår organisasjon, da vi trenger flere på laget. Vi vokser sakte men sikkert, men vi trenger deg også. Hos oss er det plass til flere. Ønsker du å gi en gave til ULO, verdsettes dette høyt. Det er halv pris på innmeldinger ut året, og medlemsskapet gjelder for et år! (det forutsettes at kontingenten betales innen forfall- 1 mnd etter utsendelse)

ULO er et talerør for de uføretrygdede.

  • Vi står sammen for et verdig liv.
  • Vi kjemper for de uføres rettigheter.
  • Vi kjemper for likeverd i samfunnet.
  • Vi kjemper for å bli hørt.
     

Om du ikke er ufør i dag, så vet man ikke hva morgendagen bringer.
Uførhet kan ramme hvem som helst, ung som gammel, og i hvilket som helst samfunnslag.

Bli med oss å kjempe for at de uføres hverdag skal bli bedre.
Du kan melde deg inn i Uføres Landsorganisasjon, her.