Den uføre og vinterlandet

Det var ikke en gang for lenge siden dette skjedde.
Det var i Januar- 2015 sine første skritt.

Det var nyttårsnatt dette her og jeg satt og dubbet i en god gammel stol som er evigvarende.
Best det var så bråvåknet jeg med ett stort og smilende hjerte.

Jeg hadde vandret i de store vinterskoger og trærne hang fulle av tung snø.
Plutselig så ristet det ene treet i de snøkledde grenene og nikket til meg og før jeg visste ordet av det så ropte det ut til de andre trærne. «Han er kommet- han er kommet».
Forvirret som jeg var så satte jeg meg rett ned og lurte på hvilket hjem jeg kom til å bli sendt til neste gang jeg møtte folk……………..

Det ble full snødryssing av nabotrærne og alle liksom bukket mens de «så» på meg – «velkommen- velkommen» treet di i vei.
Etter å ha fått kremtet litt fikk jeg pepet ut av meg at dere må ta feil- det er ikke meg dere venter på . Jeg undret meg inni meg og lurte på om det var meg eller de snakkende trærne det var noe galt med….

Jovisst er det deg vi har ventet på- helt siden vi var små busker har vi ventet på deg sa det største treet.
Jammen jeg er ikke mye å vente på svarte jeg, en gammel slitt skrott som knapt kan gå og som samfunnet har plassert i nederste rekke. Jeg er ufør og det er ingen heder der jeg kommer fra svarte jeg – min eneste verdi er noen få kroner de har rasket med seg for å få gitt skattelette til det rike.
Trærne nesten knelte og jeg lurte på om de var så skuffet over å ta feil at de kom til å bryte både greiner og kvast. Men nei da – der tok jeg feil.

Du har integritet mann og du går med hodet høyt – du har erfaring mann og vet mye om både det å ha vært høyt på rangstigen og nederst som du er nå.
Kunnskapen din og forståelsen din gjør deg klarsynt og klok mann- glem ikke det. Den er mer verdt enn handlingsløse ord og ugjennomtenkte prosjekt der de spiller elle melle og russisk roulette med folk. Det hadde aldri du gjort mann - fortsatte trærne. Det var jo sant det da………….

Jeg ble så rørt og glad og takknemlig over den barnlige gleden da jeg våknet – ja- den kan ikke tas fra meg- den er min for alltid.
Egenverdien min vokste der jeg satt i min gamle stol og før jeg hadde tenkt meg om så strøk jeg mykt over stolen min og sa at vet du hva stol- du er gammel og grå og snart hundre år, men du er den beste stolen en kan få sitte i. Litt søvndrukken var jeg nok ennå men stolen strøk meg over håndleddet og berørte huden min i takknemlighet for skrytet, det er jeg sikker på den gjorde..

Jeg håper at akkurat du som leser dette også føler deg verdifull for din erfaringskunnskap og din viten. Erfaringen din – alt akkurat du har opplevd er en av de viktigste kunnskapene en kan ha så legg hånden på hjertet ditt og takk deg selv fordi du er alt du er- ufør eller ei – så har det gitt deg innsikt.

Tar du en tur i skogen så hils trærne fra meg.

Du som leser dette – del gjerne innlegget og send det videre og fortell andre om ULO

Med vennlig hilsen et medmenneske

Hva kan så du som leser dette innlegget gjøre for å hjelpe?
Vi oppfordrer dere som leser dette å støtte vår sak for å gjøre de uføre mer synlige både i samfunnet generelt, og hos regjering.
Her kan du lese litt mer om ULO om du ønsker.
Du kan være med på å gjøre vår organisasjon mer synlig, ved å like vår side, ved å dele dette innlegget, ved å snakke om ULO til venner og bekjente, ved å bli medlem i vår organisasjon, da vi trenger flere på laget. Vi vokser sakte men sikkert, men vi trenger deg også. Hos oss er det plass til flere. Ønsker du å gi en gave til ULO, verdsettes dette høyt. Vi har en pågående kampanje i forbindelse med at ULO har blitt 2 år, og om du melder deg inn nå, koster det 200 kr første året! (Medlemsskapet gjelder for et år, og kampanjeprisen forutsettes at kontingenten betales innen forfall- 1 mnd etter utsendelse)

ULO er et talerør for de uføretrygdede.

  • Vi står sammen for et verdig liv.
  • Vi kjemper for de uføres rettigheter.
  • Vi kjemper for likeverd i samfunnet.
  • Vi kjemper for å bli hørt.
     

Om du ikke er ufør i dag, så vet man ikke hva morgendagen bringer.
Uførhet kan ramme hvem som helst, ung som gammel, og i hvilket som helst samfunnslag.

Bli med oss å kjempe for at de uføres hverdag skal bli bedre.
Du kan melde deg inn i Uføres Landsorganisasjon ULO, her.