En blogghilsen fra ny rullestolbruker

images (1).jpeg

Jeg har utfordringer i forhold til å gå, kan gå men ikke så veldig mye, eller langt. I tillegg har jeg me, som tar den energi som måtte komme, relativt raskt. Jeg har lyst til, og tenkt på, at det ville være så deilig å reise til f eks Spania nå på vinteren.
Og ja, jeg er alene. Det er veldig fint at elektrisk stol, evnt manuell, for vi ta med gratis på fly (så lenge det er plass).
Det er også fint at vi for assistanse på flyplassen. Når vi drar ut, og når vi kommer frem. Men når vi kommer frem, stanser assistanse ved bagasjebåndet. Da blir det jo å klø seg litt i hodet, og lure på hvordan går dette? Er det mulig å få det til? Greier jeg å gå bak stolen med kofferten liggende i stolen? Dytte den ut? Er det noen som vil tilby seg å hjelpe til?
Hva når jeg skal videre fra flyplassen? Jeg trenger en stor taxi som har opplegg for å ta med den lille nette stolen på ca 160 kg? Er dette en enkel sak å få tak i? Er andre land, våre fremste ferieland, like godt utstyrt (eller dårlig?) som vi er med HC taxi?
Reisemålet må selvfølgelig sjekkes grundig før en eventuell avreise. Er det bratt, mye trapper, går det fint å komme seg frem? Hva med hotellene? Er de handikapp vennlige? Går det fint å komme seg inn, er det heis, brede nok døråpninger? God plass i ganger, er det dørterskler? Spisesal?
Dette er tanker som har opptatt meg i det siste. Jeg er fersking i el stol som dere sikkert skjønner, og dette håper jeg å finne ut av.
Men aller først blir det tur med hjelp, til norsk rehabiliteringssenter i Spania. Det blir godt.

Grete