Vi vil alle ha et verdig liv

Det sies mye i media og på nett om at vi er en byrde for samfunnet.

klokketårn Hamar

klokketårn Hamar

Selv blir jeg veldig lei meg av å lese slikt, så derfor tok jeg å satt meg ned for å se hvordan jeg kom ut med alt jeg er med på.
Selv har jeg funnet ut at mye av det jeg ikke klarer å gjøre i en jobb, vil gjerne frivillige organisasjoner ha med meg på, Så derfor er jeg medlem av alt fra interesse foreninger som driver med ting jeg liker, til politiske foreninger som sier mye av det samme som jeg brenner for.

Så jeg melder ifra om at jeg faktisk vil være med på forskjellig, som det drives med. I de lag og foreninger, så jeg har holdt kurs, vært med på å ha medlemsmøter og mer i forskjellige foreninger. Det mest for å være mer sosial å komme meg ut av sofaen, den fanger lett når man er ufør.
Så melder jeg ifra om mine begrensninger når jeg er med på slikt, så ingen tror jeg bare blir ufin når jeg er sliten og trenger å hvile. Men det er godt for kropp å sjel å være aktiv med noe man liker å drive med, så når jeg fikk se en forespørsel inne på ULO sin Facebook gruppe, så måtte jeg bare si at her er jeg og vil gjerne hjelpe til der jeg kan. Så selv om jeg er ufør og til tider er sliten så er jeg med på flere aktiviteter og liker nå det livet jeg skaper for meg selv.

Alt skriveriet om at vi som er uføre bare er late snyltere, er meg en merkelig tanke, Jeg kan skjønne at man blir trist å lei når man har lite å rutte med, men man må bare finne på andre løsninger når det er trangt og være med på ting som er gratis eller rimelig, i stedet for å sette meg i sofaen igjen så har jeg bestemt meg for at alle utfordringer jeg får, kan overkommes bare man legger godfoten til og ignorer alle som sier en i mot. Bare å komme seg ut i en park eller på en kafè er jo kjempeflott. Og når man får et spørsmål om man kan hjelpe så tenk at dette kan være en utfordring som kan få meg inn på noe nytt å spennende som jeg kanskje vil få meg til å blomstre litt igjen å gi meg livsgnist igjen.

Jon Anders Strand